Lepárló üzem

A Bajai Pálinkafőzde 2015-ös megalapítása óta várja ügyfeleit. Pálinkáinkat a térség legmodernebb, dúsítótoronnyal ellátott főzőberendezésével, de hagyományos kisüsti technológiával készítjük el ügyfeleink részére. Főzőüstjeink a legkorszerűbb gőzfűtést alkalmazzák, mely során 130 fokos direkt gőz befuvásával ill. 105 fokos gőz köpenyfűtéssel melegítjük a cefrét ill. az alszeszt. Számos előnye mellett a gőz a többszáz fokos gázlánghoz viszonyított relatíve alacsony hőfoka biztosítja, hogy a lepárlás során az érzékeny gyümölcsaromák minél kevésbé sérüljenek.

2017-es év végén kezdtük meg a bérfőzetési üzletág mellett kereskedelmi tevékenységünket. Pálinkacefre előállításakor a borászatban már meghonosodott írányított erjesztést alkalmazzuk, lepárláskor pedig igyekezzük kiaknázni a korszerű berendezés nyújtotta technológiai előnyöket. Aktuális termékkínálatunk több, mint 40 féle pálinkát tartalmaz: a hagyományos gyümölcsökből készült párlatokon kívül pálinkakülönlegességeket és ágyas termékeket is kínálunk. Italainkat gyümölcsösség, harmonikus illat és ízvilág,  valamint nem kihívó alkoholos karakterisztika jellemzi, megőrizve a kisüsti technológiára jellemző jegyeket. Bizonyos gyümölcsökből magasabb alkohol tartalmú ún. strong termékek is rendelkezésre állnak. Az elmúlt években számos regionális és országos pálinkaversenyre neveztük termékeinket, mostanra eredményeink alapján az ország legsikeresebb főzdéi között szerepelhetünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2020-ban és 2021-ben is az Országos Pálinka és Párlatversenyen a kereskedelmi főzdék versenyében az ország legjobb kisüsti technológiát alkalmazó főzdéje lehettünk sok neves versenytársat megelőzve. Több termékünk a pálinkakíválóság címet is elnyerte.

A főzde épületének impozáns és tágas kialakítása lehetővé teszi számunkra helyszíni pálinkakóstoló események, főzőbemutatók megszervezését a bajai érdeklődők és a vidékről érkező vendégek számára akár 35 főig.

Céljaink között szerepel italaink megismertetése Baja és környéke lakosságával valamint az idelátogató vendégekkel, a helyi pálinkakultúra bázisa és mozgatója kívánunk lenni. További célunk termékeink országos népszerűsítése, hogy Baja ne csak a halászléről, de a pálinkájáról is ismert legyen.